JUMALA TAHAB ANDA MEILE RAHU JA HINGAMIST

Jumala ülim soov on kinkida oma lastele külluslik elu. See polnud iialgi Tema plaan, et me kulgeks läbi elu vaid oma pattudele ja läbikukkumistele keskendudes. On hea teada, et me teenime täieliku armastuse Jumalat – armulist Jumalat, kelle igatsuseks on tõsta oma armsad kõrgemale kõigist elutormidest. Kuid me ei saa võtta oma kohta Kristuse kõrval taevastes, kui me ei ole täielikult samastunud Kristuse surma ja ülestõusmisega.

Me ei saa kogeda ülestõusmist enne kui oleme kogenud surma ristil. Püha Vaim on pannud me sisse selle teadmise, et tegelikult ei saa me iialgi elada täisväärtuslikku elu enne kui pole tõeliselt surnud seda takistavatele teguritele.

Me ühest küljest nagu teaks, et meid ootab ees kohtumine surmaga; üks saatus, mis seotud Kristuse ristiga. Kuid teisalt vaadake hoolega, kus me omadega oleme. Kõik me hirmud, tühjus, üksildus, läbikukkumised ja kompromissid patuga. Pange tähele, kui vähe seda Jumala poolt tõotatud rahu meis tegelikult on. Me oleme kaugel sellest, milline üks võidukas kristlane tegelikult olema peaks. Samas teame, et Jumala Sõna räägib väga selgelt rahust, võidust ja vabadusest patu väe üle. Me oleme näinud inimesi, kes on murdnud läbi sellesse võrratult imelisse hingamisse ja me tahaks küsida: kuidas te küll selle võidu saavutasite? Ja siis mõtleme, kuidas me ometigi ka ise võiks selle osalisteks saada?

Püha Vaim on see, kes peab viima meid risti juurde ja panema meid seisma silmitsi maailmale ja patule suremisega. Sellest samast hetkest, mil me hakkame siiralt otsima Jumalat, usaldades kõik oma lood Tema juhtimise alla, hakkab Püha Vaim meid vastupandamatult enese ligi tõmbama. Kõik see, mis on meist enesest, saab otsa, paljastatud ja nõrgestatud ja meil pole enam mingit lootust oma lihaliku loomuse peale.

Olen veendunud, et Püha Vaim on toomas oma kogudust tagasi nende auliste tõdede juurde, mis puudutavad üheks saamist Kristuse surma -ja ülestõusmisega.

Surm võib olla väga hirmuäratav. Seda eriti veel siis, kui sa ei näe tema teise poole aulist külge. Kuid Jumal on tõotanud armastada meid oma vankumatu armastusega sõltumata meie läbikukkumistest ja annab meile oma rahu, rõõmu ja lootust oma ülestõusnud elu läbi.