JÄTKA ÜLISTAMIST

Moosesel olid teatud kalduvused nagu paljudel meilgi, mistõttu oli vaid üks tee, kuidas püsida võidus – Ta oli pidevas osaduses Jumalaga. „Ja Issand kõneles Moosesega palgest palgesse, nagu räägiks mees oma sõbraga.“ (2 Moosese 33:11). Mina usun, et pühaduse saladus peitub väga lihtsas asjas: püsi Jeesuse lähedal! Vaata pidevalt Tema palgesse, kuni muutud selle sarnaseks, keda pidevalt silme ees näed!

Kord ühel õhtul peatas üks hüsteeriline naine mind tänaval ja purskas välja meeleheitliku ülestunnistuse. Ta ütles nuttes: „Hr.Wilkerson, minu elus valitseb suurim pimedusetund ja ma ei tea, kuidas edasi minna. Mu abikaasa jättis mu maha ja kõik see on minu süü! Olen alt vedanud nii Jumalat kui oma peret. Mida imet ma küll oma eluga peale hakkan?“

Tundsin oma südames öelda talle: „Armas sõber, tõsta oma käed siinsamas tänavanurgal ja hakka kiitma Jumalat. Ütle talle, et oled omadega läbikukkunud, kuid armastad Teda siiski. Siis aga mine koju ja lasku põlvedele. Ära palu Temalt midagi – lihtsalt tõsta oma käed ja süda Tema poole ning ülista Teda!“

See naine jäi minust maha, käed taeva poole tõstetuna ja pisarad voolamas palgeil, kiites Jumalat ja kogedes juba võidu maitset, mis vaikselt tema ellu tagasi voolas. „Ja ometi oled sina püha, kelle trooniks on Iisraeli kiituslaulud.“ (Psalmid 22:4). Jumal rajab oma eluaseme oma laste kiituslaulude keskele ja seal, kus on Issand, sinna järgneb ka võit!

Kristus ütleb: „Kes minu juurde tuleb, seda ma ei aja välja.“ (Johannese 6:37).

„Tulge minu juurde kõik, kes olete vaevatud ja koormatud, ja mina annan teile hingamise!“ (Matteuse 11:28).

Ära karda läbikukkumisi ja liigu edasi neist hoolimata. Kiida Jumalat seni, kuni saabub võit! See võib ju küll tunduda liigselt lihtsana, kuid: läbikukkumisest ülesaamine on lihtne!