MEIE USALDUSVÄÄRNE NÕUANDJA

Ma ei anna nõu majandus –ega rahaasjades, küll aga olen ma ühenduses maailma ainsama ja kõige usaldusväärsema nõuandjaga! Ükskõik, mis vallas mul ka küsimusi ei esineks, minu usaldusväärsel nõuandjal on alati vastus varuks. Ta on meie teenistusega olnud kaasas aegade algusest peale ja kui me kolisime oma kontoriga tagasi New York Citysse, tuli Temagi meiega. Ta juhtis igat meie kinnisvaraalast otsust, mille tegime ja aitas meil osta ajaloolise Mark Hellingeri teatri Broadway’l, kus Times Square’i kogudus ka oma praeguseid teenistusi peab.

Kuid, Ta pole ainuüksi meie nõustaja kinnisvara –ja rahaasjade alal, vaid Ta on ka meie advokaat, perenõustaja ja reisijuht. On tõsi, et Ta juhib meid praktiliselt kõiges, mida teeme ja millega silmitsi seisame. Viimane kord, kui Temaga rääkisin (ehk siis täna hommikul), kinnitas Ta mulle, et jätkab meie juhatamist ka eesolevatel rasketel aegadel, mistõttu muretsemiseks pole põhjust.

Kuid mis veelgi parem – mu nõuandjal pole midagi selle vastu, kui Temaga iga päev, ükskõik, mis ajal, ühendust võtan. Ta julgustab mind, öeldes: „Sa ei pea muretsema millegi pärast. Olen ise neist asjust juba mitmeid kord läbi käinud.“ On hämmastav, kuidas Piiblis ikka ja jälle, ükskõik, millistes raskustes, on Jumal olnud lähedaselt seotud oma laste olukordadega.

Issand oli seotud Taavetiga, Psalmide loojaga, kui too rasketel aegadel langes. David naases oma sõjaväega tagasi koju, Siklagi ja leidis oma kodulinna eest mahapõletatuna (vt.1 Saamueli 30). Taaveti kodu oli hävitatud ja tema pere vangi võetud – mitte midagi polnud enam järel. Kõik, mille nimel ta oli rabanud – tema kari, tema tööriistad ja vara – see kõik oli läind’! Sel hetkel polnud tal kellegi poole pöörduda, kuna ta enda sõdurid olid valmis teda kividega surnuks loopima. Nad süüdistasid Taavetit selles, et too oli nad lahingusse kaasa viinud, jättes kõik nende kodused kaitseta.

Piiblis on öeldud, et Taavet pöördus oma (ja minu) nõuandja poole: „Ja Taavet küsis Issandalt, öeldes: "Kas pean seda röövjõuku taga ajama? Kas ma saan nad kätte?" Ja Issand vastas talle: "Aja taga, sest sa saad nad tõesti kätte ja päästad kindlasti vangid!" ( 1Saamueli 30:8). Taavet järgis oma nõuandja nõu ja sai tagasi kõik!