VÕIDUKAS KOGUDUS

Võidukas kogudus on tõusmas esile juba praegu, tulles läbi väga suurtest usukatsumustest. See viimse aja kogudus on toibumas pikkadest kannatuse päevadest ja kuumadest põletavatest ahjudest.

Püha Vaim teeb oma tööd, juhtides oma rahvast täielikku murtuse paika. Ta juhib neid ilmutuseni inimese lihalikust nõtrusest ja Tema tugevusest. Tema rahva „ise-olemisest“ ei jää midagi järgi ja nende jäärapäine tahe saab murtud, kuni nende ainukeseks sooviks saab „Sinu tahe sündigu!“. Läbi selle kõige muutuvad nad aga täielikult sõltuvaks oma Issandast.

Kirjeldab see ka sinu olukorda? Võib-olla oled sa elanud koos Jeesusega aastaid, kuid pole kunagi varem seisnud silmitsi sellise katsumusega nagu praegu. Asjad, mis sinu vastu tõusevad, on hingematvalt suured ja ainuüksi Jumal on see, kes suudab nende osas midagi ette võtta. Ja sa mõistad, et ainuüksi Tema on ka see, kes suudab sind sellest läbi kanda.

Islamiusulised on hetkel valmistumas viimaseks džihaadiks ehk pühaks sõjaks, „vallutamaks kogu maailma“ Allahile. Islamistlikud treeninglaagrid vohavad üle kogu maailma, kandes endas vihkamise sõnumit. Samas koolitab aga Issand oma rahvast – inimesi, kes saavad seisma vastu maailma vihkamisele. Ta koolitab ja varustab neid oma armastava hoole ja rahuga. Meie Jumal on armastuse Jumal, kes ei kasuta ei relvi, pomme ega enesetapu terroriste, vaid inimesi, kes on kartmatud oma Issanda jõus ja armulikkuses.

Jumala rahvas üle maailma on kogemas kannatusi, tagakiusu ja piina. Mina usun, et kõigi nende pingeliste vaimulike ja füüsiliste lahingute taga, mida tõeline Kristuse ihu kogeb, on üks jumalik ja igavene eesmärk. „…tema halastus on üle kõigi tema tegude.“ (Psalmid 145:9).

Meie Jumalal on algusest peale olnud oma plaan. Võttes inimese kuju, tuli Ta alla maa peale, elades keset patuseid inimesi ja kogedes nende olukorda. Ta kannatas nende vihkamise all, koges nendepoolset hülgamist, seisis silmitsi ülemõistuse suurte süüdistustega, kuid ometigi keset seda kõike, ei sõdinud kunagi vastu.

Jeesus ei loonud kunagi kättemaksuhimulisi ja vihkamist täis sõdalasi. Ta ei kasutanud maiseid relvi. Oma võimsa armastuse ja headusega kiskus Ta hoopis maha kõik rajatud kõrgistused ja tõkked. Meie Issandal oli vaid üks lahinguplaan: õrn ja armulik armastus. Pole kahtlustki, et armastus on see, millest lähtuvad kõik Tema teod siin maa peal: „Kiidetud olgu Jumal ja meie Issanda Jeesuse Kristuse Isa, halastuse Isa ja kõige julgustuse Jumal!“ (2 Korintlastele 1:3).