JUMAL TEAB, MIS ON PARIM ME JAOKS!

On aegu, mil Jumal võtab meilt midagi ära ja aegu, kus me palume millegi pärast, mida tundume kangesti vajavat, kuid mida Jumal ometigi ei anna meile. Sellest hoolimata: „Issand tunneb õigete teed!“ (Psalmid 1:6) ja ühel päeval saab ilmsiks, et Jumala teod olid meie ja Tema Kuningriigi huvides!

Tõeline rahulolu elust lähtub Jumala täiuslikus tahtes olemisest; Tema töö tegemisest ning Tema valikutest lähtuvalt elamisest. Kuid enamus meist on veendunud, et ainult meie teame, mida vajame selleks, et olla tõeliselt õnnelikud ning rahul. Enamus juhtudel aga kõik see, mida meie peame parimaks, lihtsalt hävitaks meid! Mitte kordagi inimkonna ajaloos pole Jumal võtnud midagi oma lastelt ilma, et Ta poleks asemele toonud midagi palju ilusamat, paremat ja rahuldust pakkuvamat.

Jumala parim pole miski, mida peaks kartma. Sest Ta ainuüksi ei tea, mis on parim su jaoks, vaid Ta tahab ka anda sulle Oma parima! Kui me seda siiralt usuksime, oleks me elu täis tõelist rahu, hingamist ja rõõmu! Me ei kurvastaks enam asjade pärast, millel tuli lasta minna ja me teaks, et meid on vabaks lastud kõigist ahelaist! Ja me ütleks: „Issand, kui sa võtad selle praegu mu käest, siis järelikult on sul midagi palju paremat varuks mu jaoks! Mistõttu võta see – see kuulub sulle!“

Mu armsad, me peaksime leidma rahu oma armastava Isa embuses! Me peame jõudma sellisele usalduse tasemele, kus me ütleme: „Mul on armastav Isa, kes soovib mulle vaid parimat. Tema teab kõik!“ Kuidas Iiob lõpuks hingamisse jõudis? Ta veenis iseennast, et Jumal teab, mida teeb ja et kõik on Tema kontrolli all! Iiob ütles: „Kuid tema tunneb teed, mida ma käin. Katsub ta mind läbi - ma tulen sellest välja nagu kuld.“ (Iiob 23:10).

Paljud kristlased näevad Jumalat tegutsemas oma elus, kuid ometigi mõtlevad: „Aga mis siis, kui see kõik vastu taevast lendab? Mis siis, kui ma midagi valesti teen ja Jumal pahandab mu peale ning kaotab kannatuse? Kas sel juhul Ta tõotused enam ei kehti mu jaoks? Pean ma siis leppima vähemaga kui Tema parim?“ Ei, mitte iialgi! Kui su süda on õiges kohas ja sa pöördud ikka ja jälle tagasi Jumala poole, otsides Teda kogu oma südamest, ei muuda miski Tema plaane sinu elu suhtes!