JUMALA VÕIMAS ARMEE

Tänapäeva maailmas sünnib võimsaid ja imelisi asju – asju, mis ületavad kogu inimmõistuse. Asju, mis saavad mõjutama kogu maailma neil viimseil päevil.

Jumal on valmistamas väikest, kuid võimast kristlaste armeed, kelle näol on tegu kõige pühendunuma sõjaväega kogu maa peal. Jumal läkitab neid tegema suuri asju; Ta saab sulgema selle ajastu peatüki puhta, pühendunud ja kartmatu käputäiega.

Olen kogu oma elu kuulnud lugusid meie jumalakartlikest esiisadest, kes vihkasid pattu. Need mehed ja naised tundsid oma Jumala häält ning veetsid tunde, kui mitte päevi, paludes ja paastudes. Nad palusid lakkamata ja omasid väge ning võimet seista vastu nende ajal valitsenud ebamoraalsusele.

Need esivanemad on juba ammu läinud oma teed. Kuid Jumal on tõstmas esile üht teist sõjaväge ja seekord ei koosne Tema võitlejad ainuüksi hallipäistest vanadest Siioni isadest ja emadest. See uus armee saab koosnema nii uuematest kui staažikamatest usklikest, nii noortest kui vanadest – tavalistest kristlastest, kes on haaranud kinni Jumalast! Üks täiesti uus teenistus saab tungima esile!

Konfessioonidele tuginev kirikusüsteem tundub olevat surmasuus. Tal puudub peaaegu igasugune mõju sekulaarses ühiskonnas ning puudub ka Kristuse võimas vägi. Mõned süüdistavad mind selles, et olen pastoritega liiga „karm“. Kuid ma suhtlen väga paljude jumalakartlike pastoritega, kes kurvastavad nagu minagi kogu jumalariigis valitseva tagasilangemise üle. Ometigi on olemas veel ka üks väike käputäis jumalakartlikke pastoreid ja ma tänan Jumalat igaühe nende eest. Ometigi vastab faktina tõele seegi, et üha enam ja enam jumalariigi sulaseid põrutab allamäge kompromisside mäest.

Samas Piibel hoiatab meid, et me ei tunneks hirmu! Jumalal on plaan ja see on nüüd oma kuju võtmas. See kõik on selgelt kirjas peamiselt 1 Saamueli esimeses neljas peatükis.

Prohvet Saamuel on kui näide Jumala viimsete aegade käputäiest. Jumal valis ta välja keset kõige hullemaid aegu ning hoidis teda varjul kogu väljaõppe käigus, kuni saabus aeg tuua esile midagi uut. Jumal ütles Saamuelile: "Vaata, mina teen Iisraelis midagi, mis igaühel, kes sellest kuuleb, paneb mõlemad kõrvad kumisema.“ (1 Saamueli 3:11). Milles siis seisnes see miski, mis pidi hämmastama ja ehmatama kõiki, kes seda kuulsid? See oli Jumala kohtumõistmine tagasilangenud religioosse süsteemi üle ning uue ja püha käputäie koondamine, koolitamine ja võidmine.

See, mida Jumal tegi Saamueli päevil, seda teeb Ta iga põlvkonna keskel. Sest tõesti, iga põlvkonna seas on leidunud see väike käputäis palvetavaid inimesi, kes on Jumala südame järele.