TEENIDES ISSANDAT RÕÕMUGA

Jumala igatsuseks on, et me oleks nii veendunud Tema hellas armastuses ja nii kindlad Tema töös meie sees, mis viib meid Tema parimani, et me kogeks pidevat rõõmu käies koos Temaga! Mooses hoiatas Iisraeli: „Et sa ei ole teeninud Issandat, oma Jumalat, rõõmuga ja heast südamest kõige külluse eest, siis sa pead teenima oma vaenlasi, keda Issand saadab su kallale, näljas, janus, alasti ja täielikus puuduses.“ (5Moosese 28:47-48).

Jumal ütleb meile täna: „Hõiska ja tunne rõõmu kõigest, mida ma juba olen su heaks teinud! Sest kui sa käid ringi virisedes ja vingudes ja nurisedes, saad sa kogema igavest vaimset nälga ja alastiolekut, olles parajaks saagiks oma vaenlastele!“ Jumal tahab, et me usaldaks Tema armastust nii väga, et muutuksime elavateks rõõmu ja hõiskamise eeskujudeks. Ta igatseb jutlustajate järele, kelle süda on täis rõõmu, mis on rajatud tõele. Sest Tema tõde ongi see, mis toob esile rõõmuallikad voolamas välja me südameist: „Teenige Issandat rõõmuga, tulge tema palge ette hõiskamisega!“ (Psalm 100:2). „Nõnda ta viis välja oma rahva rõõmutsemisega ja oma valitud hõiskamisega.“ (Psalm 105:43). „Rõõmutsege Issandas ja ilutsege, te õiged! Ja hõisake kõik, kes olete õiglased südamelt!“ (Psalm 32:11). „Kuid õiged rõõmutsevad ja hõiskavad Jumala palge ees ning ilutsevad rõõmu pärast.“ (Psalm 68:3).

Sa võid nüüd küsida: „Aga kui kaua ma pean seda rõõmu alal hoidma teenides Issandat?“ Paljud usuvad, et rõõm kestab vaid seni, kuni kestavad värskendavad „mäetipu kogemused“ või kuni kõik läheb hästi. Kuid tegelikult peame me rõõmustama igal ajal! Sest see on just see, mida Piibel ütleb: „Täida meid hommikul oma heldusega, siis me hõiskame ja oleme rõõmsad kogu oma eluaja!“ (Psalmid 90:14). „Vaid rõõmutsetakse ja ollakse igavesti rõõmsad mu loodu pärast. Sest vaata, ma loon Jeruusalemma rõõmuks ja ta rahva rõõmustuseks.“ (Jesaja 65:18).

Meie olemegi see „taevane Jeruusalemm“ - uuesti sündinud ja elades Talle täis rõõmu ja hõiskamist! Usalda oma Tavast isa; usu, mida Ta Sõna ütleb Ta kohta ja lase Tema rõõmul tulla esile oma elus.