MEIE ISA VARUSTATUS

Ma pole terve oma elu jooksul rääkinud nii paljude hirmunud inimestega kui nende viimaste kuude jooksul. Ameeriklased on täiega hirmul!

Ehitajad, Wall Street’i ametnikud, kinnisvara maaklerid, juhid, advokaadid ja väikeettevõtjad räägivad kui ühest suust: „Olukord on hullem kui paljud arvatagi võiks. Ja see läheb veel hullemaks!“ Me oleme sööstmas väga rasketesse aegadesse.

Kellelegi meist ei meeldi kuulda taolisi sõnumeid. Kui aus olla, võivad need olla isegi üsna masendavad. Kuid puritaanlastel oli ütlus: „Meie kiindumused maksavad altkäemaksu meie tunnetustele.“ Me kõik armastame Ameerikat ja oma elustiili. Kuid seni, kuni me pole valmis seisma silmitsi tõega nende raskuste suhtes, mis meie rahva üle saabuvad, ei saa meil iialgi olema kindlust ega lootust, mida vajame.

Kuid ühes võite kindlad olla – ükski neist asjust ei tule Jeesusele üllatusena! Ta teadis, et see saab nii olema. Tema, kes on teadlik igast viimsestki kui juuksekarvast me peas ega lase ühelgi varblasel Tema teadmata maha kukkuda, teadis juba ette, millega Ta järgijad saavad viimseil päevil silmitsi seisma. Ta teadis, kuhu läheb iga viimne kui sent riigi eelarvest ja kuidas su üüri ning maksusummad saavad tõusma taevani. Ta teadis igast töölt lahti laskmisest, millega Ta lapsed saavad silmitsi seisma; kõigist su arvetest ja isegi sellest, kui mitu last sul on. Polnud mitte ainsatki asja, mida meie kallis Päästja poleks teadnud, kui Ta ütles meile Matteuse 6:25-33 väga konkreetselt: „Ärge isegi mõelge nende asjade peale. Teie Taevane Isa teab kõiki teie vajadusi ja kannab hoolt teie eest!“

Sa võid nüüd mõelda, et kuidas raskustes vaevlev kristlane ei peaks pöörama mingit tähelepanu oma reaalsele olukorrale? Kuid mina ütlen, et usaldades Jeesuse tõotust, me ei põru kunagi! Tema sõnum „Tõesti, tõesti ma ütlen teile…“ on igavene. Veelgi enam – sa võid võtta need samad sõnad ja minna nendega Jumala troonsaali, öeldes Jeesusele: „See on lausa punasega kirjas, et: „Ärge hakake muretsema!““

Vahet pole, kui mitmed pangad oma uksed sulgevad või kui pikaks ka töötute järjekorrad ei kujuneks – meie Issand toidab endiselt linde taeva alla, ehib lilli põllul ja kannab hoolt mere kalade eest. „Teie Taevane Isa toidab neid!“ (Matteuse 6:26). Mitte ükski loodu ei saa kannatama ilma, et Isa sellest ei teaks!
Rasked ajad ei peata iialgi Isa varustust: „Eks teie ole palju enam väärt kui nemad? Kui aga Jumal nõnda rüütab väljal rohtu…eks siis veelgi enam teid!“ (Matteuse 6:26, 30).