JUMAL TAHAB TEHA VÕIMATUT

Sellest ainuüksi ei piisa, et me usume Jumalasse kui Loojasse; kõigi asjade tegijasse. Me peame uskuma ka seda, et Ta on Jumal, kes igatseb saata korda võimatut me eludes. Piibel annab meile väga selgelt mõista, et kui me ei usu seda Ta kohta, ei usalda me Teda üldse.

Usun, et ükskõik, kui palju keegi ka nõustamistel ei käiks – sest pole mingit tolku, kui ta ei usu Jumala käest imet. Ärge minust valesti aru saage – mul pole midagi kristliku nõustamise vastu. Kuid on suht mõttetu nõustada kedagi, kes ei ole üdini veendunud, et Jumal suudab lahendada ta probleemi; ükskõik siis, milline see ka poleks.

Nõustava pastorina tean, et mul pole midagi pakkuda abielupaarile, kes ise ei usu, et Jumal suudab päästa nende suhte. Olukorrad võivad tunduda nende jaoks absoluutselt lootusetutena; nad võivad kanda endas aastate jooksul kasvanud põlgust ja kibestumist, kuid ometi peaksid nad olema veendunud, et Jumal suudab teha võimatut. Seetõttu ütlen neile kohe alguses: „Jah, ma nõustan teid, kuid esmalt pean te käest küsima: „Usute te, et Jumal võib päästa te abielu? Usute te, et ükskõik, kui lootusetud olukorrad ka ei näiks – Tema on võimeline päästma te suhte?“ Sest Jeesus on öelnud väga selgelt: „Inimeste käes võimatu on Jumala käes võimalik.” (Luuka 18:27).

Üle maailma leidub paljusid kristlasi, kes loobuvad oma abielust. Isegi osad minu pastoritest sõbrad on lahutamas. Nendega sellest rääkides saan aru, et nad ei usu oma abielu taastumisse. Nad lihtsalt ei usu, et Jumal suudaks teha midagi võimatut. Paljud kristlastest mehed või naised, kes minu juurde nõustamisele tulevad, on juba ette otsustanud loobuda oma suhtest. Ainuke põhjus, miks nad üldse veel mu juurde tulevad, on saada minu heakskiit otsusele oma valiku suhtes.

Mu armsad, ka kogu maailma nõustajad kokku ei saa teid aidata, kui te pole absoluutselt kindlad, et ükski olukord te elus pole nii võimatu, et Jumal ei suudaks seda lahendada. Kui te seda ei usu, on kogu te kristlaseks olemine ja usk mõttetud, kuna te usute Jumalat vaid teatud piirini. Te ei usu, et Ta on võimatuste Jumal.