TEMA PEOD ON SUUREMAD by Claude Houde

Üks laps seisis kord kommipoe ees oleval kõnniteel otsekui naelutatud sinna. Peitus ju kaupluses sees ilmatuma hiiglaslik šokolaadikookide maailm ja parimad ning magusamad küpsised, mida inimene eales maitsnud on! Kaupluse omanik püüdis meeleheitlikult ignoreerida seda rahatut poisikest, kes oma suurte vasikasilmadega teda kannatlikult piidles, samas ise sõnagi lausumata. Lõpuks muutus poodnik rahutus ja pobises omaette: „Ma ei saa ju jagada kommi ja küpsist igale ettejuhtuvale lapsele! Tegu on ju ikkagi äriga ja ma pean ka millegagi elatist teenima!“

Kuid viimane pilk poisikesele murdis jää. Poeomanik andis alla ja kutsus poisikese viipega sisse, kes otsekui välgusähvatusena sinna ka sööstis. Poodnik tõstis kaane kõige suuremalt nõult, mis oli täis kõige maitsvamaid (ja ka kõige kallimaid) šokolaade. Ta andis käega märku ja ütles: „Lase käia – võta mõned!“ Poiss naeratas talle oma suurt naeratust, kuid raputas pead. Poodnik kordas: „Lase käia! Võid tõsiselt võtta kõike, mida soovid! See on tasuta!“ Kuid poiss raputas taaskord pead, mispeale poodnik sirutas ise käe purki ja andis poisile peotäie kõige maitsvamaid maiustusi. Samas aga ei suutnud ta uudishimule vastu panna ja ta küsis: „Miks sa ise sealt ei võtnud?“ Väike nutikas poiss vastas võidukalt: „Sest Teie peotäis on palju suurem kui minu oma!“

Armas sõber, Jumala peotäied on palju suuremad kui me endi omad. Tema väest on enam kui küll. Tema vägev, kõikvõimas käsi haarab meie õrna ja väriseva käe ning üleloomulikud asjad hakkavad sündima! Tema käsi on see, mis muudab minu käe võimeliseks võtma vastu kõik selle „suure“, mis Ta minu jaoks valmistanud on.

„Kui nüüd teie, kes olete kurjad, oskate anda häid ande oma lastele, kui palju enam teie Isa, kes on taevas, annab head neile, kes teda paluvad!“ (Matteuse 7:11)


__________
Claude Houde on Eglise Nouvelle Vie (Uue Elu Koguduse) juhtivpastor Montrealis, Kanadas. Pidev kõneleja World Challenge’i poolt korraldatavatel pastorite ja juhtide konverentsidel. Uue Elu Kogudus on kasvanud tema juhtimise all käputäiest inimestest enam kui 3500 liikmeliseks, olles üks väheseid edukaid protestantlikke kogudusi Kanadas.