AEGUMATU KINDEL KALJU

Taanieli raamat joonistab meile prohvetliku pildi sellest, kuidas lõpuaegade lahing lõpuks lõppeb. Kuningas Nebukadnedsaril oli unenägu ja Taaniel andis sellele tõlgenduse: „Sina, kuningas, nägid, ja vaata, oli üks suur kuju. See kuju oli suur ja selle hiilgus erakordne; see seisis su ees ja selle välimus oli hirmus. Kuju pea oli puhtast kullast, rind ja käsivarred hõbedast, kõht ja reied vasest, sääred rauast, jalad osalt rauast, osalt savist.“ (Taanieli 2:31-33)

Kuningas nägi unenäo ühest suurest kujust, kes oli inimese moodi ja kes oli ühtaegu hiilgav kui ka kohutav. Kogu tema ihu oli tugevast metallist ja tema jalad olid osaliselt savist. Taaniel ütles, et see kujund viitas maailma erinevatele kuningriikidele ja savi viitas lõpuaegade maailma jõudude nõrkusele. Mida lähemale lõpp jõuab, seda vähem hiilgavamaks ja kohutavamaks nad muutuvad. Seejärel aga Taaniel jätkas ja ütles: „Sa vaatasid, kuni üks kivi käte abita lahti murdus ja lõi kujule vastu jalgu, mis olid rauast ja savist, ja purustas need. Siis purunesid üheskoos raud, savi, vask, hõbe ja kuld ja said aganate sarnaseks suviselt rehealuselt: tuul viis need ära ja neist ei leidunud jälgegi. Aga kivist, mis oli tabanud kuju, sai suur mägi ja see täitis kogu maa.“ (Taanieli 2:34-35). Kivi, mida Taaniel siin kirjeldab, pole keegi muu, kui Jeesus Kristus ise. Ta on kindel ja aegumatu kalju, kes tuleb taevast ja hävitab kõik maised impeeriumid. Kui maailm näeb seda sündimas, ei saa enam keegi eitada, et me Issand on Jumal. Iga põlv saab nõtkuma Tema ees ja iga keel saab tunnistama, et Jeesus Kristus on Issand.

Mitte meie relvad, pommitajad ega raketid pole need, mis terroristide tegevusele lõpu teevad. Maailma, kus valitseb nii meeletu kurjus, pole võimalik hallata inimliku väega. Küll aga ütleb Jumal, et Tema Poja kuningriik murrab ja hävitab lõpuks kõik kurjuse impeeriumid. Kuid sellest hoolimata tuleb kohtumõistmine ja see tuleb meie Taevase Isa poolt.

Milline päev see saab alles olema, kui kogu maailma terroristid ärkavad üks päev Kristuse kohtujärje ees! Nad mõtlevad: „Meile tõotati me ohvri eest paradiisi. Meile öeldi, et meil saab olema küllaga ilusaid naisi ja rikkalikult süüa-juua ning see kõik kestab igavesti.“ Kuniks nad korraga mõistavad, et see sama nimi, mida nad püüdsid maa pealt minema pühkida, seisab korraga nende eest nende Kohtunikuna.