JUMALA MAISED ÕNNISTUSED - Gary Wilkerson

Mooses teadis, kui olulised olid Iisraelile Jumala õnnistused. Tema üleloomulikud teod olid päästnud nende elud. Taevane manna, kui nad seisid silmitsi näljaga ning kaljust voolav vesi, kui nende ihud olid kuivemad kui pärgamendipaber. Kuid samas mõistis Mooses sedagi, et kõigi nende kogemuste mõte – lisaks imelisele varustatusele – oli tunda ja usaldada kaastundlikku, armastavat Jumalat, kes oli seda kõike nende heaks teinud. Seetõttu pole ka järgnev Moosese väljaütlemine mingi üllatus:
„Õpeta mulle oma teed, et ma tunneksin sind ja leiaksin armu su silmis.“ (2 Moosese 33:13).
Mooses teadis, et lõppeks ei peitunud Jumala soosing mitte neis õnnistustes, mida Ta kinkis, vaid Temas endas ja Tema tundmises.
LÄBI PASTORI SILMADE
Olen Jumalale tänulik kõigi Tema maiste õnnistuste eest. Pastorina näen pidevalt Tema imelisi tegusid inimeste eludes. Ta taastab abielusid, mis on katki läinud. Ta varustab neid, kel on majanduslikke raskusi. Ta toob tervenemist inimeste haigetesse, nõrkenud ihudesse.
Kogu seda lugu siin kirjutades, mõtlen väikese poisi, Jesaja peale, kellele anti peale sündi elulootust vaid 10-päevaks. Olles siiski elanud ära oma esimese eluaasta, ütlesid arstid, et ta ei hakka kunagi käima. Kuid alles hiljaaegu saatis Jesaja ema mulle video, kus väike poiss vihtus koos ühe tüdrukutirtsuga pulmas tantsu vihtuda!
JUMALA ELUHINGUS
Kõik need lood räägivad Jumala piiramatust soosingust – Tema võimest tuua elu ükskõik, millisesse põuasesse kõrbe. Me kõik kogeme Tema soosingut viisidel, mida on liiga raske isegi mõõta. Seda nii oma suhetes, tervises, tööpaikades, koolides. Ja kui me võitlemegi mõnes eluvaldkonnas või mõned seisud lähevad väga raskeks, hoiab Ta meid alal oma õrna ligioluga. Jumal on teinud me eludes asju, mida me poleks eales osanud ettegi kujutada. Tema piiramatul soosingul pole tõesti mingeid piire.