JEESUS TAHAB LÕHKUDA VANAD MUDELID - Gary Wilkerson

Hirmu sidumine võib takistada meil astuda välja usus. Kuid Jeesusel on lahendus me hirmule. Ta kuulutas lehtmajade püha aja: „Kellel on janu, see tulgu minu juurde ja joogu! Kes usub minusse, nagu ütleb Kiri, selle ihust voolavad elava vee jõed.” (Johannese 7:37-38).
Kui me hirmunud süda saab värskendatud, on üks asi, mis me südameisse voolab, julgus. „Ma suudan kõik tema läbi, kes teeb mind vägevaks.“ (Filiplastele 4:13). Suur hulk kristlasi teab seda salmi kui kallist tõotust. Kuid see on nii palju enamat – see on reaalsus. Ehk siis selleks, et kuulutada inimestele Jeesusest, ei pea me julgust kuidagi üles õhutama, vaid Jeesus ise annab selle meile. Mis veelgi enam – Ta täidab meid sellega ülevoolavalt.
See muutus sünnib kahel moel: 1. läbi olukordade värskenduse ja 2. läbi tuumiku värskenduse. Kui Jumal värskendab me olukordi, muudab Ta kõiki vanu mudeleid. Vaatame kahte levinud valdkonda selles: raha ja abielu. Kui oled sattunud rahalistesse raskustesse, võib Ta värskendada sind läbi selle, et paljastab su mitteterved kulutamisharjumused ja õhutab sind muutma neid. Ta võib juhtida sind otsima finantsnõu, mille kaudu asendada vanad mudelid ja olla tark majapidaja.
Kuid Ta võib tahta lõhkuda ka vanad mudelid su abielus. Mudelid, mis hoiavad sind kui kalgilt ja mittemeeldivatel viisidel kinni. Liiga palju on paare, kes ütlevad teineteisele: „Sa oled alati selline!“ või „Sa tegid seda viis aastat tagasi!“ või „Sa ei muutu ka kunagi!“ Oluline küsimus kõigi paaride jaoks on: „Kuidas uskuda parimat oma abikaasast, tegeledes samal ajal radikaalselt me probleemidega?“ Kõik saab alguse värskendusnupust. Vaid vähesed suhteprobleemid saavad lahendatud üle öö - enamus neist vajab järjekindlat armu iga päev.
Kuid pidage meeles – Jeesus on valmis värskendama meid rikkaliku armuga igakord, kui seda vajame.