PUHASTAV TULI - Jim Cymbala

Me koguduse 2. korruse fuajees ripub suur maal, mis kujutab endast Päästearmee tänavakoosolekut New Yorgis 1900’ndatel. Päästearmee sõjahüüd või moto oli „VERI ja TULI“. Veri esindas Jeesuse verd, mis sai valatud kõigi inimeste eest ja tuli Püha Vaimu, kes saadeti selleks, et varustada usklikke ja muuta nende elusid.
Päästearmee asutaja William Booth’i naine Catherine Booth mõistis tule kui Püha Vaimu sümboli olulisust. Olles tuntud kui kogu Päästearmee ema, sai temast omamoodi kuulsus. Lugesin kord ühest tema ütlusest, mis on hämmastanud mind tänaseni. Kuna ma aga ei mäleta, kust see pärines, pean selle mõtte oma sõnadega edasi andma. Ta ütles u 1890. aastal: „Ma reisin üle me maa ja kuulen paljusid väga peenelt viimistletud sõnu ja meisterlikult kokku pandud jutlusi. Tegelikkuses aga igatseb mu hing põletavate sõnade järele.“
Catherine igatses võitud sõnumite järele, mis tungiksid südamest läbi, tooksid esile murtuse ja samas õhutaksid selle üles. Ta koges omaenda vajadust selle järele ja teadis, et muutus saab aset leida vaid seestpoolt väljapoole. Ta oli ka ise juht, kes õpetas Jumala Sõna, mistõttu ta mõistis, mis vahe on lihtsalt sõnades peituvas jutluses ja jutluses, mis oli inspireeritud Jumalast muutma inimeste elusid.
Prohvet Malaki kirjutas: „Ja ta (Jumal) istub, sulatab ja puhastab hõbedat, ta puhastab Leevi poegi ja selitab neid nagu kulda ja hõbedat…“ (Malaki 3:3). Kui Püha Vaim jõuab me südameni, on Ta kui puhastav tuli. Nõnda nagu korralik tuli põletab ära igasuguse räbu ja mustuse, põlevad ka väärtusetud asjad me elust, kui laseme Pühal Vaimul teha oma tööd.
Jim Cymbala alustas Brooklyn’i Tabernacle kogudusega väikeses, viletsas seisus hoones, mis asus kahtlases linnaosas ja kuhu kuulus algul vaid 20 liiget. Põlise Brooklyn’i asukana on ta nii David kui Gary Wilkersoni pikaajaline sõber.