JUMAL EI OLE SINUST MÖÖDA LÄINUD

Üks mu suurimaid koormaid, mida pastorina kannan, on: „Oh Jumal, kuidas küll tuua tröösti ja lootust neile usklikele, kes kogevad suurt valu ja kannatusi? Anna mulle sõnum, mis tühistaks nende kahtlused ja hirmu. Anna mulle tõde, mis kuivataks kurvastajate pisarad ja tooks laulu lootusetute huulile.“ Sõnum, mida kuulen Püha Vaimu Jumala rahvale andvat, on väga lihtne: „Minge mu Sõna juurde ja seiske mu tõotuste peal. Hüljake kõik oma kahtlevad tunded, sest lootus sünnib Jumala tõotustest.“

Sain hiljaaegu ühe kirja, mis väga kaunilt seda kõike illustreerib. See oli ühelt emalt, kes kirjutab: „Mu 16-aastane tütar põeb lihaste ja liigeste kärbumist, kogedes kohutavat valu 24h ööpäevas. Ta oli baleriin ja teda ootas ees Juilliard’i Kool New Yorgis. Kuid kõik ta unistused purunesid, kui see haigus teda tabas. Arst ütles, et skaalal 1-10, on ta valu tase 14. Valuvaigistite hulk, mida ta vajaks selle valu leevendamiseks, hävitaks ta neerud, mistõttu ta ei saa võtta ühtegi ravimit.“ Kuid vaatamata olukordadele ja keset seda meeletut ihu ja vaimu vahelist võitlust, on see ema ja ta tütar pannud siiski kogu oma lootuse Jumala Sõnale, kes on andnud neile kirjeldamatu rahu.

On ehk Saatan püüdnud sulle väita, et Jumal on sust’ mööda läinud? On sul olnud kiusatust mõelda, et Jumal ei ole enam sinuga? Oled sa ehk peaaegu loobunud oma usust? Kui nii, siis pane kogu oma lootus Jumala Sõnale, mis ütleb: „Ma ei hülga sind ega jäta sind maha!“ (Heebrealastele 13:5).

„Nõnda on Issand kindlaks varjupaigaks rõhutuile, varjupaigaks häda ajal. Sellepärast loodavad sinu peale need, kes tunnevad su nime; sest sa ei ole hüljanud neid, kes otsivad sind, Issand!“ (Psalmid 9:9-10).