JUMALA IGAVESED KÄSIVARRED by Claude Houde

Jumal ei lükka kunagi ära siirast südant, mis Tema juurde tagasi pöördub, et taasehitada üles oma vaimulik elu, mis sai kord murtud. Tahan jagada sinuga ühte tõotust. Usu seda. Mõtiskle selle üle. Hoia seda hästi südame ligi ja sellest kõvasti-kõvasti kinni. Tõotused on kui armastuskirjad Jumalalt, mis on mõeldud sulle ja sinule mõeldes; kirjutatud Tema ustavuse lehekülgedele Tema verega, mis sai valatud sinu eest.

„Ükski ei ole nagu Jesuruni Jumal, kes sõidab sulle appi taevas ja pilvedes oma ülevas toreduses. Varjupaigaks on iidne Jumal, kes sirutab välja igavesed käsivarred.“ (5 Moosese 33:26-27).

Kui oled teinud oma elu suurima vea ja elutormid möllavad su ümber; kui sul on nii häbi iseenda pärast, et tahaksid maa alla vajuda; kui oled omadega nii põhjas ja su pilk künnab maad, siis ometigi kõigi nende olukordade keskel leiad sa Jumala igavesed käsivarred. Kui oled enda suhtes alla andnud ja su lähimadki sõbrad ei suuda uskuda, millega oled hakkama saanud; kui kõik on su maha jätnud ja sa ei suuda isegi pilku tõsta, siis keset kõike seda suurt segadust leiad sa Jumala igavesed käsivarred.

Kui see nõuab su viimast jõupingutust, et korjata üles esimene ja kõige väiksem kivi, millega ehitada üles oma altar; kui su püüded tulla tagasi Jumala juurde ja Tema kutse su elus tunduvad juba ette hukule määratuna, naeruväärsena ja lootusetuna, kuuled sa siiski Tema häält ütlemas sulle järgnevaid sõnu: „Rudjutud pilliroogu ei murra ta katki ja hõõguvat tahti ei kustuta ta ära...Tema ei nõrke ega murdu, kuni ta maa peal on rajanud õiguse.“ (Jesaja 42:3-4).

Aegadel, mil meie usk on tugev ja altar kindlalt paigas; mil seisame sirge seljaga Jumala ees, olles täis täit indu ja pühendumist ning pilk suunatud kindlana taevasse, pole sugugi raske uskuda, et Ta käed suudavad meid kanda. See on aeg, mil kogeme Tema armu ja saame imelisi vastuseid oma palvetele ning Ta ligiolu on nii ehe ja kogetav. Me saavutused üllatavad meid ennastki, täites meid imetluse ja kirgliku ülistusega. Ta pale on meile nii lähedal, et me võiks lausa puudutada Teda ja Ta Sõna on magus ning puudutab meid.

__________
Claude Houd on Eglise Nouvelle Vie (Uue Elu Koguduse) juhtivpastor Montrealis, Kanadas. Pidev kõneleja World Challenge’i poolt korraldatavatel pastorite ja juhtide konverentsidel. Uue Elu Kogudus on kasvanud tema juhtimise all käputäiest inimestest enam kui 3500 liikmeliseks, olles üks väheseid edukaid protestantlikke kogudusi Kanadas.