JEESUS, MEIE TURVALISUS

Vaid mõni kuu peale 9/11 sündmusi New Yorgis, ilutses ühe kohaliku ajalehe esilehel pealkiri „JUDINATE LINN“. Ülemaaline turvateenistus oli hoiatanud uute plaanitavate terroriaktide eest ja terrori oht oli tõstetud oranžile koodile.
VARJATUD HIRMUD
Samal päeval jagas minuga üks New Yorgi politseiohvitser politseis ja tuletõrjes valitsevast ebakindlusest ja pidevast valvel olekust. Nende kõige matšomad mehed tundsid varjatud hirmu, kuna enamus neist oli kaotanud sõpru 9/11 rünnakute tõttu.
Isegi praegu, aastaid hiljem, kui newyorklased liiguvad läbi tunnelite või üle sildade, hoiavad nad hinge kinni ja paluvad kaitset. Sõiduki peatumine võib juba põhjustada paanikat. Kuid suurim hirm, mis seda linna jälitab, on pommi-kohver, tuuma seadeldis või surmavaid pisikuid levitavad kirjad. Paljud inimesed hakkasid kandma väikeseid gaasimaske. Tundub, et rahvas on leppinud vältimatuga, uskudes, et suuremat sorti rünnak tabab varem või hiljem. Keegi ei tea küll, millal, kuid mõte sellest rõhub kogu rahvastikku.
ABIALLIKAS
Ometigi pole mingit hirmu tõsiusklike seas. Tahame selle asemel olla just olemas, kui mõni rünnak peakski tabama, et aidata inimesi keset kriisiaegu. See on see, kuidas meie kogudus on oma inimesi ette valmistanud. Jumala Vaim liigub imelistel viisidel keset neid ebakindlaid aegu. Üle kogu New Yorgi on inimesed tulemas Kristuse juurde ning noortegi seas on üha kasvav nälg Jumala järele.
Olgu see kõigi Jumala teenrite südamehoiak keset neid ebakindlaid ja hirmutavaid aegu. Jumal on kõrvaldanud oma rahva seast igasuguse hirmu, et nad võiks olla abiallikaks maailmale keset raskeid aegu.