KETUT VIINITARHASSA - Carter Conlon

Useimmat ovat samaa mieltä siitä, että Laulujen Laulu (Korkea Veisu) on kuvausta Kristuksesta ja Hänen Morsiamestaan. Tässä kirjassa löydämme tärkeän lauseen, pyynnön Yljälle, joka tulee niille, jotka tuntevat Hänet: ”Ottakaamme ketut kiinni, pienet ketut, jotka viinitarhoja turmelevat, sillä viinitarhamme ovat kukassa” (Kork.V.2:15).
Kun mietit viinitarhan kokoa, ketut tuntuvat kovin merkityksettömiltä. Kuitenkin pieni kettu pystyy syömään rypäleet ja vähentämään kukkivan viinitarhan kauneuden. Samalla tavoin sinä ja minä voimme löytää itsemme hedelmällisestä vaiheesta, ajasta, jolloin asiat, joita olemme rukoilleet ja uskoneet tulevan tapahtumaan, toteutuvat.  Silti meidän pitää ottaa vaarin, sillä usein elämämme pikkuasiat, jos emme kiinnitä niihin huomiota, voivat vähentää todistustamme. Tästä näemme esimerkin Matteuksen evankeliumissa.
”Ja kun he saapuivat Kapernaumiin, tulivat temppeliveron kantajat Pietarin luo ja sanoivat: ’Eikö teidän opettajanne maksa temppeliveroa?’ Hän sanoi: ’Maksaa’. Ja kun hän tuli huoneeseen, kysyi Jeesus häneltä ensi sanaksi: ’Mitä arvelet, Simon? Keiltä maan kuninkaat ottavat tullia tai veroa? Lapsiltaanko vai vierailta?’ " (Matt.17:24 - 25).  Tähän mennessä melkein kaikki Pietarin vaelluksessa Jeesuksen seurassa oli mennyt hyvin. Se oli hedelmällinen ajanjakso! Jeesus kuitenkin tiesi Pietarin elämän pikkujutut, joille oli tehtävä jotakin, jotta hänen hedelmällisyytensä ei vähenisi tulevaisuudessa.
Kun Pietari lähestyi temppeliveronkantajia, hän itse asiassa valehteli. Myöhemmin Jeesus selitti Pietarille, että heidän ei olisi tarvinnut maksaa tuota veroa (ks. Matt.17:25- 26). ”Ja kun hän vastasi: ’Vierailta’, sanoi Jeesus hänelle: ’Lapset ovat siis vapaita’ ”.
Tämän kautta sinä ja minä ymmärrämme, että syntimme ovat anteeksi annetut. Kaikki epäonnistumisemme ja rikoksemme olivat jo täysin peitetyt Jeesuksen uhrilla Golgatalla.

Carter Conlon tuli mukaan Times Square Churchin työhön vuonna 1994 perustajamme, David Wilkersonin kutsusta. Hänet asetettiin vanhemman pastorin virkaan vuonna 2001.