TEHKE EVANGELISTI TÖÖD by Gary Wilkerson

Ma olen pastor ja kõik mu päevad on täis toimetusi, mis seotud pastori kutsumusega. Kuid hiljaaegu olen kogenud oma südames õhutust teha evangelisti tööd. Palusin Jumalat, et ta avaks mulle uue nädala hakul võimalusi tunnistada viiele inimesele Jeesusest. Juba sel samal päeval, olles perega restoranis õhtustamas, möödus üks vanem mees me lauast ja pani hetkeks oma käed me õlgadele. See oli kuidagi nii soe ja armas, et astusin talle ligi ja alustasin vestlust. Mehe nimi oli Skip ja ta oli 85-aastane. Tema abikaasa oli saanud hiljaaegu insuldi ja jäänud seetõttu halvatuks. „Oleme kõik need aastad abielus olnud, kuid nüüd lamab ta kodus voodis. Tema hooldamine käib mulle mingil määral üle jõu, mistõttu tulin hetkeks välja end tuulutama.“ Kui küsisin ta käest, kas võime palvetada ta eest, tõusid pisarad Skipi silmi. Tundus, otsekui ta oleks just seda oodanudki, et keegi ütleks talle, et Jumal hoolib.

Hiljem sel nädalal jagasin Jeesuse armastust ühe kodutu teismelisega. Vaid mõne päeva jooksul oli mul mitmeid tähendusrikkaid ja mõjukaid kohtumisi erinevate inimestega. Palve ainuüksi ei ava meile uksi, aga see avab ka me silmad vajaduste suhtes, mis otse me endi nina all, tõestades samas Jumala igatsust täita neid. Igaühe me kogukonnas on inimesi, kes on valmis nägema kogudust tegutsemas oma usu peale, mis näitaks, et Jumal igatseb vabastada inimesi nende ahelaist. Nad tahavad teada, et nendegi meeleheitliku olukorra jaoks leidub lootust. Jumal on valmis liikuma me palvete põhjal, kuid Ta tahab, et ka meie oleks valmis usus välja astuma, et näha, kuidas Tema vägi muudab inimeste elusid.

Seetõttu tahan julgustada teid: palvetage lakkamata nii oma lähedaste kui kõigi eest, kes te teele sattuvad. Võib-olla on Jumal juba liikunud nende eludes, ainult teie veel ei tea seda. Mistõttu kui kuulete koputust oma ukse taga, olge ustavad seda avama. Jeesus on valmis üllatama meid kõiki oma päästva, vabastava ja muutva armuga.