UUS JÕUD

Küsi ükskõik, kelle käest, kes on Jumala poolt kutsutud ja sidunud end mõne uue tööga jumalariigis ja ta vastab sulle, kuidas Saatan on maruvihaselt tõusnud ta vastu, saates ühe katsumuse teise järel. Nõnda oli ka Kristuse elus. Niipea, kui Ta oli ristitud saanud ja tuvi laskus Ta õlale ning hääl kostus taevast kuulutades Ta Jumala Talleks, asus Saatan tegutsema. Ta teadis, et tal on vaid 40 päeva ja ööd, et takistada Jeesuse tegutsemist ning peatada Ta teenistus (vt. Matteuse 4).

Vaevu oli Jeesus jõudnud kuulutada Peetruse usukaljuks, kui Saatan juba tegutses jüngri elus, viies ta punkti, kus ta usk kadus ja ta reetis Jeesuse. Saatan teadis, et ta pidi kiirelt tegutsema Peetruse elus, enne kui Jeesuse sõnad tema suhtes tõeks saavad, kuid lõppkokkuvõttes põrusid ta kavatsused siiski.

Ma tean täpselt, mida taoline põrgulik rünnak endast kujutab, sest sama lugu juhtus ka minuga, kui Jumal andis mu teenistusele värske kutse! Olles veetnud rohkesti aega palves, kogesin Jumala kutset laiendada oma teenistust ja hakata kõnelema pastoritele üle maailma. (See ei tähendanud oma teenistuse jätmist Time Square’i koguduses või loobumist nende päevasõnade kirjutamisest. See oli lihtsalt täiendav aspekt kogu mu teenistusele, milleni Püha Vaim mind juhtis). Plaanisin hakata kõnelema erinevatel pastorite kogunemistel Prantsusmaal, Rumeenias, Poolas ja Balkanil. Vaevu olin aga jõudnud oma reisi planeerida, kui Saatan asus tegudele. Kuni selle ajani olin olnud üsna hea tervise juures, kui korraga tabas mind ootamatu füüsiline rünnak. Vaid mõne tunni jooksul muutusin nii nõrgaks, et suutsin vaevu kõndida. Tundsin tugevaid, teravaid valusid oma sisikonnas ja korraga ilmusid mu kõhule suured laigud. Tuttavast arst ütles, et need on lapsepõlves põetud tuulerõugete järelnähud. Tundus, et Saatan irvitas mulle otse näkku, öeldes: „Et siis sina plaanid uut teenistust, mis? Ei plaani sa midagi, nii palju kui see minust sõltub!“

Samas aga, vaid paar nädalat enne mu reisi, olid kõik haavandid kadunud. Jumal tõstis mu üles ja andis mulle uue jõu. Eelneva näol oli aga tegu rünnakuga otse põrgust! Ja see on alati olnud nii läbi kõigi mu teenistusaastate. Igale uuele kutsele Jumalalt ja selle vastuvõtmisele, on järgnenud deemonlikud rünnakud.