VANKUMATU USUS

Luuka evangeelium räägib meile isast, kes tõi oma deemonitest vaevatud poja Jeesuse juurde. Kristus ütles sellele isale: „Too oma poeg siia!” Kui poiss oli alles lähenemas, paiskas kuri vaim ta maha ja raputas teda.“ (Luuka 9:41-42). Sõna „raputama“ tähendab vägivaldselt räsima, kohutavalt väristama. See noor mees tuli Kristuse juurde, et võtta vastu oma vabanemine ja kogeda üleviimist pimeduseriigist valguseriiki. Saatan nägi, et on kaotamas järjekordset ohvrit, mistõttu suures vihas võttis ja viskas vägivaldselt selle noore mehe veel viimast korda vastu maad. Ta tahtis tappa ta ja võtta ta hinge enne kui Jeesus jõuaks ta päästa.

Saatan püüab sama teha ka sinuga. Sel samal hetkel, mil’ astud sammu lähemale Kristusele, laseb ta käiku oma viimase katse sind rünnata. Ta laotab su silme ette kõige kütkestavamad kiusatused. Ta püüab sind oma valedega maha kiskuda, öeldes sulle, et sa ei saa iialgi vabaks oma patust ja ihadest. Ta püüab sind veenda, et jääd alati tema ja mitte Jumala omaks! Kuid las ma tuletada sulle meelde: sel samal hetkel, mil’ astud sammu lähemale Jeesusele, muutub Saatan abituks. Ta ei saa peatada kedagi, kes on teel Kristuse suunas! Ta ei saanud peatada seda deemonitest vaevatud noort meest ulatumas Jeesuseni. Kõik, mida Jeesus pidi tegema, oli ütlema vaid sõna: „Jeesus aga sõitles rüvedat vaimu, tegi poisi terveks ning andis ta isale tagasi.“ (Luuka 9:42).

Jaakobus ütleb meile: „Pange vastu kuradile, siis ta põgeneb teie juurest.“ (Jaakobuse 4:7). Aga kuidas panna vastu kuradile? Ainuüksi usu kaudu! Lihtsalt tule Jeesuse juurde uskudes, et Ta päästab su Saatana võrkudest. „Tema vastu seiske kindlalt usus.“ (1Peetruse 5:9). Sa võid juba täna vabaks saada, öeldes Saatanale: „Lõpetades selle sõnumi lugemise, saab minust vaba inimene. Jeesus vabastab mu kõigist mu himudest ja kõlvatutest ihadest. Ja seda kõike vaid tänu sellele, et Ta ise on seda tõotanud.“
Eesolevad ajad võivad osutuda raskeks su jaoks, kuid Jumala auline, särav päike saab paistma veelgi eredamalt su üle!