IMELINE TÕOTUS - Carter Conlon

Psalmides 37:25 on üks imeline tõotus kõigi me jaoks, kes meid on määratud elama anti-Kristuse ajastul ajaloos. „Ma olin noor ja olen vanaks saanud; aga ma pole näinud õiget hüljatuna ega tema lapsi leiba kerjavat.“ Jumala õigeid pole kunagi hüljatud ja ma võin kinnitada sulle, et sa pole selles osas mingi erand!

Loomulikult on siinkohal oluline juhtida tähelepanu asjaolule, et see tõotus on seotud sõnaga „õige“. Kui sina ja mina tulime Kristuse juurde, saime me Piibli sõnul osa nö „omistatud õigsusest“. Parim viis, kuidas seda selgitada, on läbi kadunud poja loo (vt Luuka 15 ptk). Piibel ütleb meile, et see poeg võttis oma päranduse ja läks kaugele oma isast ja isakodust. Nii nagu paljudki meist on oma elu algaastatel triivinud eemale Jumalast. Poiss jõudis punkti, kus koges nii nälga kui südamevalu, olles sunnitud tegema asju, milleks ta poleks eales arvanud end võimeline olevat. Ja kuigi ta teadis, et tal pole mingit õigust selleks, võttis ta üks päev jalad selga ja asus tagasi koduteele. Jõudes kodule lähemale, nägi ta enese üllatuseks, kuidas isa talle tervituseks vastu jooksis – teda meeletult kallistades ja talle koja kõige parema kuue selga andes.

Nõnda samuti oli ka sinuga, kui otsustasid pöörduda tagasi Jumala juurde – Ta tuli sulle vastu. Ta embas sind ja kattis sind kõige kallima kuuega - Jeesuse verega, mis sai 2000 aastat tagasi valatud ristipuul. Jumal puhastas sind ja kinkis sulle õigsuse, mida sa polnud ära teeninud.

Ennist mainitud tähendamissõnas kadunud pojast, käis kuuega kaasas ka sõrmus, mis esindas võimu, mida poeg vajas olemaks saadik, kelleks isa oli teda kutsunud. Ühtlasi anti talle ka paar kingi, viidates sellele, et tema õigsus kätkeb endas ka teatud teekonda. Teda ei kutsutud vaid seisma sel teel, nähes välja viks ja viisakas. Ei. Teda kutsuti minema ühisele teekonnale oma isaga!


Carter Conlon liitus Times Square’i koguduse pastorite meeskonnaga ps. David Wilkersoni kutsel 1994 aastal. 2001 aastal sai temast koguduse vanempastor.