RASKEIM OSA USUST

Teel koju oma suurelt sõjavõidult, võttis prohvet Juuda kuninga Aasa rajalt maha. Ja seda mitte selleks, et Aasat õnnitleda, vaid hoopis hoiatada. „Seni, kuni toetud Jumalale, Teda täienisti usaldades, oled ka õnnistatud. Ta käib koos sinuga ja kingib sulle võidu võidu järel. Kui aga pöördud Temast ära, lootes oma lihaliku loomuse peale, saab sinu ja su rahva seas ning igas te eluvaldkonnas valitsema korratus ja kaos.“ (vt 2 Ajaraamatu 15:1-6).
AULINE AEG

Aasa võttis selle sõnumi südamesse ja elas ustavalt oma Issandaga 36 aastat. Seetõttu oli see ka aeg, mil Jumal õnnistas väga eriliselt Juudat. See oli imeline ja auline aeg elada sel maal, kuid peale neid aastaid saabus järgmine kriis. Tagasilangenud kuningas, kes valitses Iisraeli üle (mis oli lahutanud end Juudast), korraldas rünnaku Aasa vastu. Ta vallutas Raama – linna, mis oli 10 km kaugusel Juuda pealinnast Jeruusalemmast, lõigates sellega läbi elutähtsa kaubatee. Kui selles osas poleks midagi kiirelt ette võetud, oleks kogu Juuda majandus kokku kukkunud.
HIRM JA PAANIKA

See oli aeg, kus kuningas Aasa toimetas hirmust. Selle asemel, et loota Issanda peale, pöördus ta abi saamiseks oma kurikuulsa vaenlase – Süüria kuninga poole. Kui uskumatu see ka poleks, Aasa röövis Juudalt kõik selle rikkused, pakkudes seda pääsemise nimel süürlastele. See oli täielik uskmatuse tegu.

On sageli öeldud, et usu kõige raskem osa on viimane pooltund. Fakt on see, et Jumal oli juba lasknud käiku oma päästeplaani Juuda tarbeks, kuid oma hirmu ja paanikaga rikkus Aasa selle plaani ära.


TEINE PROHVETLIK SÕNA

Aasa sai veel ühe sõnumi: „Kuna sa ei usaldanud Jumalat, saad sa edaspidi nägema vaid sõdu.“ (vt 2 Ajaraamatu 16:9) Ja nõnda ka Juudaga sündis.

Uskmatuses tegutsemine toob alati kaasa täieliku korralageduse ja kaose.