IME MINU PEREKONNAS - Nicky Cruz

Ma nii väga sooviks, et sa võiks kogeda imet, mida meie pere on kogenud. Ma sooviks, et sa võiks kogeda seda erinevust, milline oli me elu mu noorpõlves ja milline see on praegu. Täna armastan oma õdesid-vendi kõige täiega. Pole midagi etemat, mida parema meelega teeksin, kui et istuda koos oma perega ja naerda, rääkida ning nutta üheskoos.
VÄIKE NICKY, SUUR NICKY
Aegadest, mil olen saanud minna tagasi Puerto Ricosse ja külastada oma peret, pärinevad mu kõige kallimad mälestused. Koju minnes pole ma enam Nicky Cruz – evangelist ja kõneleja. Oma vanemate vendade jaoks olen „väike Nicky“ ja nooremate jaoks „suur Nicky“. Olen lihtsalt osa meie perest.
Kuid me pole mitte alati olnud nii rõõmsad, muretud ja armastavad. Meie perekonna minevikuga käib kaasas palju valu. Ometi ei kanna keegi meist seetõttu südames vimma. Kui Jeesus me ellu tuli, tõi Ta kaasa plahvatusliku armastuse, armu ja andestuse. Keegi ei pea mingit vimma. Meie keskis ei valitse midagi muud kui vaid armastus. Me ei kuluta hetkegi kahetsusele, vaid me tunneme siirast rõõmu Jeesusest, keda tunneme täna ja tulevikust, mida Ta me kõigi jaoks kaasa toob.
VALU KUSTUTAMINE
Jeesus saab teha inimese südamega midagi, mida mitte keegi teine ei suuda. Kui Ta tuleb su südamesse elama, teeb Ta nii palju enamat kui et vaid andestab sulle. Ta jätab endast maha üleloomulikud andestuse seemned, mis ainuüksi ei kustuta su pattu, aga ka selle patuga kaasnenud valu. Need seemned ei tervenda ainuüksi me südameid, vaid need suudavad tervendada ka me suhteid. Nad suudavad levida iga me minevikus kogetud valu keskel, kustutades need täielikult.
Ma ei suuda Jeesust piisavalt ära tänada kõige eest, mida Ta on me pere heaks teinud. Kogu Tema andestuse, armu ja halastuse eest, mille Ta on endaga kaasa toonud, tuues me pere tagasi kokku. Kuid Ta võib teha seda sama ükskõik, kellega. Ükskõik, millise perega. Isegi sinu omaga, kui seda vajad!

Nicky Cruz, rahvusvaheliselt tunnustatud evangelist ja viljakas raamatute autor, pöördus Jeesuse Kristuse poole 1958 aastal New York Citys peale David Wilkersoniga kohtumist. Enne seda oli ta elanud vägivaldset ja kuritegelikku elu. Tema dramaatiline pöördumislugu ilmus esmalt D.Wilkersoni raamatus „Rist ja pussikangelased“ ja hiljem juba tema enda bestselleris „Jookse, poiss, jookse.“