SINU HETKE KANNATUSED

Meil puuduvad kahjuks selgitused sellele, miks paljud jumalakartlikud inimesed kogevad tohutuid kannatusi. Miks need, kes armastavad Jumalat kõige täiega, peavad kogema üha kasvavaid raskusi?
“See kõik on mõeldud selleks, et õpetada meile kannatlikkust.”
“See õpetab Jumala rahvast usaldama Teda rohkem.”
Kas tõesti? Kas need on tõesti need põhjused või on tegu vaid tühipaljaste klišeedega? Kahtlemata ei tähenda taolised väited grammigi nende jaoks, kes on minemas läbi rasketest kriisidest.
Küsisin keset üht hiljutist rasket isiklikku proovilepanekut Jumala käest: „Kui selles hetke kannatuses on mingeidki õppetunde, mida peaksin omandama, siis palun õpeta mind.“
KÜSIMUS ON IGAVIKUS
Jumala Vaim rääkis väga selgelt mu südamesse: „Sinu hetke kannatustel pole vähimatki pistmist sinu korrale kutsumisega. Muide, neil pole üldse mingit pistmist selle maailmaga. Sinu pingeline ja kaua kestev katsumus on seotud hoopis igavikuga. Ma valmistan sind ette sinu teenistuseks ja tööks minu Kuningriigis.“
Armas Jumala püha, usun, et meid võõrutatakse kõigest sellest, mis on selles maailmas. Need valud, mida praegu kogeme, on tohutud sünnitusvalud. Kuid Jumal lasebki meil oma inimlikus jõus nii nõrgaks saada, et me lõpetaksime kõik oma jõupingutused ja laseksime Tal viia end edasi kogu ülejäänud tee.
On üks vana gospellaul, mis kõlab järgmiselt:
Kord, kui hommik saabub,
saavad Jumala pühad kõik kokku,
et rääkida sellest, kuis nad võitjatena välja tulid
ja mõistavad kõike olnut, kui saabub see kord.
Olen läbi kogu elu võinud tunnistada Jumala headusest. Ja kui see uus maailm saabub, saan jagama oma lugu üle kogu taeva. Lugu sellest, kui ehe, lähedal ja armuline Jeesus mulle mu kõige halvimatel päevadel oli. Tänu Jumalale!