MEIE TAEVANE ISA TEAB

         „Ärge siis hakake muretsema, öeldes: „Mis me sööme?” või „Mis me joome?”
või „Millega me riietume?” Sest kõike seda taotlevad paganad. Teie taevane Isa teab ju, et te seda kõike vajate.“  (Matteuse 6:31-32).
Jeesus hoiatab meid paganate kalduvuse eest muretseda ja Tema sõnad puudutavad mu hinge. Ta ütleb, et muretsemine – olgu see siis oma töö, pere või ellujäämise pärast – on paganlik eluviis.
VALE SUHTUMINE
Muretsemine on nende pärisosa, kellel pole Taevast Isa. Nad ei tunne Jumalat nii nagu Ta igatseb olla tuntud – hooliva, varustava ja armastava Isana, kes on Taevas. Nende jaoks aga, kes usuvad, ei piisa vaid teadmisest, et Jumal on Kõikväeline, et Ta on Looja ja kõigi Issand. Ta tahab ka, et tunneksime Teda oma Taevase Isana.
„Teie taevane Isa teab ju, et te seda kõike vajate.“ (Matteuse 6:32) 
„Ärge siis hakake muretsema homse pärast.“ (Matteuse 6:34)
ÕIGE SUHTUMINE
Nende lihtsate sõnadega annab Jeesus meile korralduse: „Ärge mõelge ega muretsege hetkekski selle pärast, mis võib või ei või juhtuda homme. Te ei saa ju nagunii midagi muuta. Ammugi veel oma muretsemisega. Kui aga muretsete, olete võrdsed paganatega, kes seda teevad.“
Seejärel aga ütleb Jeesus: „Aga otsige esmalt Jumala riiki ja tema õigust, siis seda kõike antakse teile pealegi!“ (Matteuse 6:33). Ehk teisisõnu – me peame jätkama Jeesuse armastamist. Peame liikuma edasi ja heitma kõik oma mured Tema kanda. Ühtlasi aga ka hingama Tema ustavuses. Meie Taevane Isa kannab hoolt selle eest, et meil oleks kõik eluks vajalik olemas.