VABADUS JA KÜLLUSLIK ELU

Jumal ei saa vastata palvele, milles puudub usk. Ühtlasi ei põgene ka Saatan sealt, kus valitseb hirm ja ebakindlus. Fakt on see, et me pole kasutanud oma Jumalalt saadud meelevalda Saatana ja tema deemonliku impeeriumi üle. Ometigi ütleb Jumala Sõna, et hingevaenlane ei valitse mitte ja meil on meelevald tema üle!
“Pange vastu kuradile, siis ta põgeneb teie juurest.” (Jaakobuse 4:7)
Ometigi on paljud lasknud Saatanal end oma usu osas tuuseldada, ilma talle vastu panemata. Kui see puudutab ka sind, siis Malaki kiri pakub sulle kõige imelisema sõnumi:  „Te lähete siis välja ja lööte kepsu nagu nuumvasikad.“ (Malaki 3:20). Milline huvitav ja samas imeline sõna Jumala rahvale keset neid viimseid päevi. Malaki võrdleb usklikke kui vasikaid, kes on oma latritesse kinni jäänud. Heebreakeelne tähendus sõnale „latter“ on „kinni seotud“ või „ringi ratast käima“.
LÄRMAKAD, JOOKSVAD VASIKAD
Oled sa kunagi näinud ühtki rõõmust vasikat oma latris? Nad jooksevad seal ringi, jalgadega lüües ja lärmi tehes. Mõistad sa seda pilti, mille Malaki meile maalib? Saatanal on õnnestunud lukustada oma latritesse suurel hulgal usklikke. Ta on hoidnud nad eemal Kristuse rohelistest aasadest ja Tema jahutavatest ning värskendavatest vetest.
Armas Jumala püha, tahan õhutada sind ja öelda – ära lepi enam päevagi sellega, kuidas asjad on. Sinu vabanemine peab tulema usu kaudu ja Issand annab Püha Vaimu neile, kes Teda paluvad. Kui Jumal tõotab, et: „Te lähete oma latritest välja kui kepslevad vasikad“, siis see tähendab enamat kui vaid oma vangistusest pääsemist. Kui ta avab me latri ukse, pääseme me sealt välja ülevoolava rõõmuga. Meie üle ei hõlju enam sünguse pilvi, vaid meid vabastatakse elama elu täis lootust, vabadust ja külluslikkust.