ME EI TOHIKS IIAL ALLA ANDA

Tänapäeval leidub üle maailma suurel hulgal kristlastest lapsevanemaid, kes ägavad oma laste pärast, kes elavad Saatana suure meelevalla all. Näen oma koguduses emade kurbust, kes külastavad oma poegi vanglas. Nad teavad, kui valus on istuda ühelpool paksu klaasi ja vaadata läbi selle oma poega, kes kunagi oli õrna hingega. Kuid mingil moel sattus ta uimastite küüsi ja sooritas seejärel kuriteo, et toetada oma uimastisõltuvust. Nüüd aga istub ta kinni, muutudes veelgi kalgimaks. Ema on palunud ta eest aastaid, kuid on nüüdseks juba kaotamas lootust. Ta ei usu enam, et poeg võiks eales muutuda.

Näen ka murtud südametega isasid, kes poleks eales osanud arvata, et nende tütreraas hakkab üks päev uimasteid tarbima. Isa nägi, kuidas ta tütar sattus kooli ajal valesse seltskonda ja sealt omakorda sõltuvuse küüsi. Peagi muutus aga tütar nii mässumeelseks, et isa pidi paluma tal kodust lahkuda, kuna tema käitumine hakkas mõjutama pere teisi lapsi. Nii et nüüd on ta tänavatel, müümas oma ihu, et saada raha uimastite tarvis. Isa aga lebab õhtul voodis ja valab tonnide viisi pisaraid, olles kindel, et on kaotanud oma tütre igaveseks.

Tean ühte isa, kes sõitis kord slummidesse, et leida sealt oma narkosõltlasest poega. Ta pidi mitme inimese käest järgi küsima, enne kui siis üks teatas, et ta poeg on narkokoopas. Sinna sisse astudes leidis isa eest vaid kui riismed pojast, keda ta kunagi tundis. Uimastite tarbimise tõttu nägi ta välja kui luu ja nahk. Kui isa teda enesega tagasi koju minema anus, ei vaadanud noor mees ta poolegi, vaid ütles: „Kao ära! Mu elu on nüüd siin ja selline.“ Isa lahkus pisarais. Ta oli kaotanud kogu lootuse ja ta mõtles: „See on mu poeg seal, kes on suremas ja kes ometi ei lase mul end aidata.“

Saatan on öelnud kõigile neile vanemaile, et nende laste seis on lootusetu; et nende probleeme pole võimalik lahendada. Ta on veennud neid väga võimsas vales, et Jumal on võimetu neid aitama.

Võib-olla on sul uskmatu mees, kelle osas mõtled, et ta ei tule kunagi Jeesuse juurde. Või on su naine selline, kes jätab su õhtul üksi, et minna teistega välja pidutsema. Samas pole ükski inimene nii kaugel Jumalast, et Ta ei suudaks neid kätte saada ja parandada. Tean mitmeid kristlastest mehi ja naisi, kes tunnistavad: „Ma palusin aastaid oma abikaasa pärast ja kui ma siis mingi hetk olin kaotanud igasuguse lootuse, tuli Jumal ja muutis kõik. Ta päästis ja vabastas mu kõige kallima!“

Me ei tohiks iialgi kellegi suhtes alla anda, sest Jumala jaoks on kõik võimalik (Matteuse 19:26).