TEEL SÜNNITUSMAJJA

„Kui öeldakse: „Nüüd on rahu ja kindel olek”, siis langeb äkiline hukatus nende peale nagu sünnitusvalud lapseootel naise peale, ja nad ei pääse pakku.“ (1 Tessalooniklastele 5:3) . See on Jumala poolt inspireeritud Sõna ja iga see sõna on väga hoolikalt kaalutud. Häving tuleb sama kiirelt kui valud, mis tabavad sünnitamisvalmis naist. Antud piiblisalmis tähistab naine kadunud, kurja ja jumalatut ühiskonda, keda kohtumõistmine tabab otsekui sünnitusvalud. Mida lähemale sünnitus jõuab, seda tugevamaks muutuvad ka tuhud – seda nii oma sageduste kui intensiivsuse poolest. Tuhud võivad algul käia tunnise vahega, siis juba pooletunnise kuni vaid minutiliste vahedeni välja. Naine viiakse sünnitusmajja ja valud aina kasvavad, kuni korraga on ta nii suurtes valudes, et neil pole otsa ega äärt. Kogu olukorra vaimulik tähendus peitub selles, et lõplik häving saab samuti alguse valulike hoiatustega, mis muutuvad üha intensiivsemaks ja sagedasemaks.

Usun, et Ameerika on juba teel sünnitusmajja. Kui sajad Ameerika mereväelased hukkusid ootamatult ja ilma ühegi hoiatuseta Beirutis, Liibanonis, vaatasime seda kõike pealt ja olime…täiesti abitud! Mõni aasta hiljem, kui Ameerika kosmosesüstik Challenger õhku lendas ja maailm õudusega vaatas, kuidas 7 astronauti hukkusid, tundsime end taas abitutena. Ärevil olevad arstid kuulutasid AIDS’i Ameerika katkuks ja selle levik oli hirmuäratav. Teiseks katkuks on narkootikumid, mille kasutamine on samuti lahvatanud me rahva seas. Narkosõltuvus on kui vana aja must katk, mis levib halastamatult. New Yorgis, Los Angeleses ja Chicagos möllavad erinevad jõugud, kes ei tee muud kui vaid tapavad, röövivad ja ründavad. Paulus hoiatab meid, et see kõik läheb veelgi hullemaks ja Jumal kiirendab kõigi hädade kasvu veelgi.

Püha Vaim puhub samuti oma trompetit valjemini ja selle hääl kõlab kurjakuulutavalt. Me pole iialgi varem kuulnud nii palju hoiatusi. Iialgi varem pole olnud nii palju „vahimehi“, kes nutavad oma rahva pärast müüripraos. Tegelikult on neid hoiatusi tulnud juba nii palju, et paljud Jumala lapsed on muutunud juba kurdiks nende suhtes. Kogu ühiskond on sünnitusvaludes ja kohtumõistmine tuleb peagi, kuid rahvas pöördub selle asemel hoopis oma iidolite ja mänguasjade poole. Jeesus aga ütles, et peaksime rõõmustama, kui näeme neid asju sündimas, sest see tähendab, et me pääste ja lunastus on ligi. „Aga kui kõik see hakkab sündima, siis tõstke oma pea ja vaadake üles, sest teie lunastus läheneb!” (Luuka 21:28).