TEMA LIGIOLUS

Mõtiskledes pidevalt Jumala Sõna üle ja suheldes Jumalaga läbi palve ning ülistuse, muutud sa üha enam ja enam Jeesuse sarnaseks. Ja nähes, kui armastav ning armuline Ta on su suhtes, usaldad sa Teda üha enam ja enam ka kõigis raskustes, uskudes, et Ta kannab sind neist läbi. Ta Sõna ütleb väga selgelt: „Sest Issanda silmad jälgivad kogu maad, et võimsasti aidata neid, kes siira südamega hoiavad tema poole.“ (2 Ajaraamatu 16:9).
Otsi Teda kogu oma südamest ja igatse Tema ligiolu oma igapäevases elus. Siis saad ka tundma ja kogema Tema erakordset au.
Ma ei kujuta isegi ette, kuidas uskmatud saavad üldse kogeda mingit rahu keset neid rahutuid aegu, kus elame, ilma kogemata Jeesuse ligiolu. Hirm ja meeleheide hõljuvad kogu inimkonna üle kui must pilv. Ühel hiljutisel kogunemisel, kuhu olid kokku tulnud maailma rikkaimad inimesed, ütles üks kõneleja ägaval häälel: „Oleme kõik kõige kohutavama supi sees üldse. Oleme end ise sellesse mässinud ega tea enam, kuidas sellest välja saada.“
Olen nii tänulik Jumalale Jeesuse ligiolu ja läheduse eest sel kohutaval tunnil. Saan viia kõik oma mured, ärevuse ja hirmud oma vaiksesse palvekambrisse, kus lihtsalt armastan Jeesust. Ülistan ja kiidan Teda seal vaikselt, tuues kõik oma valud, pinged ja pereolukorrad Tema palge ette. Laulan igapäevaselt seda vana gospel-laulu:
Koos Jumalaga suletud salajasse paika,
Ta ligiolus näen Tema palet,
uut jõudu võidujooksuks taas ammutan,
igatsedes olla vaid seal oma Jumalaga.
Mu armsad, Jeesus läheb koos teiega läbi te raskustest. Ta tunneb teist rõõmu ja te saate hakkama, kallid võitjad.